ArcelorMittal neznatno povećao proizvodnju

Bez autora
Mar 02 2011

Kompanija “ArcelorMittal” iz Zenice u 2010. godini proizvela je 590.000 tona čelika, što je u poređenju sa istim periodom iz 2009. godine neznatno povećanje proizvodnje. Ipak, postignutim rezultatom u najvećoj zeničkoj kompaniji su zadovoljni. Ukupna količina proizvoda od čelika, otpremljena kupcima, u prošloj godini dostigla je 580.000 tona. Od te količine, 55 odsto uglavnom je izvezeno u zemlje Balkana, Evropske unije i sjeverne Afrike. Ostale količine proizvoda iz “ArcelorMittala” otpremljene su na domaće tržište. U “ArcelorMittalu” Zenica na kraju januara bila su uposlena 3.053 radnika.

ArcelorMittal neznatno povećao proizvodnjuKompanija “ArcelorMittal” iz Zenice u 2010. godini proizvela je 590.000 tona čelika, što je u poređenju sa istim periodom iz 2009. godine neznatno povećanje proizvodnje.

Ipak, postignutim rezultatom u najvećoj zeničkoj kompaniji su zadovoljni. Dijana Božić-Srdanović, portparol “ArcelorMittala”, navodi da je ukupna količina proizvoda od čelika, otpremljena kupcima, u prošloj godini dostigla je 580.000 tona.

“Od te količine, 55 odsto uglavnom je izvezeno u zemlje Balkana, Evropske unije i sjeverne Afrike”, kaže Božić-Srdanovićeva.

Prema njenim riječima, ostale količine proizvoda iz “ArcelorMittala” otpremljene su na domaće tržište.

U “ArcelorMittalu” Zenica na kraju januara bila su uposlena 3.053 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik